Спецполицаи изведоха преди минути 34-годишният Георги Странджев, който се барикадира в дома си и в продължение на 10  часа държа като заложник собствената си майка. Екип на TNS.bg проследи заложническата драма от самото начало, но за да не попречим на работата на полицията, изчакахме развръзката, преди да публикуваме информация за инцидента.

Днес сутринта, съсед чул викове и писъци от апартамента на Странджеви, позвънил но след като никой не му отворил се обадил на 112. Пристигналите на място полицаи също не успели да накарат Странджев да отвори вратата. Тъй като мъжът е криминално проявен и добре познат на полицията,  спешно е била планирана спецоперация по задържането му.

В продължение на няколко часа психолог от Областната дирекция преговаряше с похитителя и се опитваше да го убеди да отвори вратата и да излезе. Междувременно два екипа на Специализираните полицейски сили, въоръжени с инструменти за разбиване и уреди за наблюдение, чакаха пред входа, като присъствието им трудно можеше да се забележи. Междувременно информация за случващото се е била подадена на на най- високо ниво в министерството. 

Точно в 16 часа Странджев отвори вратата и бе отведен с белезници до един от полицейските бусове. Майка му Веска е жива и здрава, но сериозно изплашена от преживения тормоз.

Преди време Странджев е заловен с наркотици, но той така и не стига до съда, тъй като има психично заболяване.

Според съседи, той от малък „имал проблеми с главата“ . Преди няколко години, в пристъп на ярост Георги изхвърли вещи и мебели на майка си.  „Да го прибират, да го съдят или да го лекуват. Че никой не знае какво може да стане следващия път“ коментираха приятелки на Веска, които чакаха пред блока.

Първата новина - ВИЖТЕ ТУК

Ексклузивно ВИДЕО от ареста - ВИЖТЕ ТУК

Подробностите от тази и още новини от 3 февруари гледайте тук:


 

Следете TNS.bg за да видите на живо как протече операцията по обезвреждането на Странджев!

Ексклузивно ВИДЕО от ареста - ВИЖТЕ ТУК

TNS.bg