По редица важни точки ще дебатират пловдивските общинари днес, след като изкараха близо 4 седмици великденска ваканция. Дневният ред е от 59 точки, от които 5 са извънредни.

Безспорно най-интересното предложение е за даряването на близо 200 декара общински имоти на футболен клуб „Локомотив”, в което число влиза стадионът, както и други терени за построяването на спортна база и жилища. Пазарната цена на имотите е почти 40 милиона лева.

Предложението на Патриотичния фронт за забрана на бурките също ще се гласува.  Ако наребата бъде приета на територията на Пловдив няма да е позволено да се разхождат хора със забулени лица. Забраната няма да важи за специалната екипировка при различни случаи и мероприятия, както и на други културни, спортни и развлекателни мероприятия. В Наредбата е записано още, че забранява прокламирането, рекламирането, раздавенето на листовки и др. информационнни носители на територията на Община Пловдив, които обещават чудодейно изцеление, без за това да има медицинско заключение, че е възможно. При нарушаване на наредбата санкцията е от 300 до 500 лева.

Съветниците ще гласуват и обединението на  пловдивските училища ОУ „Георги Бенковски" и ОУ „Душо Хаджидеков". Преди сесията се очаква да има протест на родителите пред сградата на местния парламент. 

Очаквайте подробности!!!

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg