Строежът на булевард „Северен” в момента е спрян, тъй като тече процедура по отчуждаване на последния имот. Това съобщи кметът на Пловдив – Иван Тотев. По думите му два декара и половина е имотът, който влиза в пределите на шосето.

Тотев е оптимист, че още през лятото дейностите по трасето ще се рестартират. До края на изграждането на булеварда остават още 500 метра.

Още на следващата сесия на Общински съвет се очаква да се разгледа договорът по отчуждаването на въпросния имот, който забавя към този момент строителството. След съгласуването на средствата и приемането им ще са нужни близо 2 месеца, за да стане отчуждаването факт.

„Още тази година ще пуснем булевард „Северен”. Ремонтът временно е стопиран заради имота от 2,5 декара, който е точно до моста на Адата”, съобщи Иван Тотев.

Както TrafficNews.bg съобщи, булевард „Северен” ще бъде дълъг километър и половин от Адата до Брезовско шосе. След това ще се свърже и Карловско шосе. Цената само на този обект надхвърля 10 милиона лева. 

Той ще е широк 34,50 метра - с три ленти по 3,50 метра, средна разделителна ивица 2 метра и тротоари с велоалея. Предвижда се изграждането на подземна и надземна инфраструктура, нова пътна конструкция, тръбни канали мрежи, улично осветление, светофари, водопровод, канализация, джобове за спирките.