Общинската част от сградата на една от най-големите болници в Пловдив  - Транспортна ще бъде продадена на търг, заяви кметът Иван Тотев. Общината притежава голяма част от сградата като площта й е 7500 кв.м.  В момента независими оценители изготвят стойността на общинската част. Със сигурност обаче тя няма да бъде продадена под 7 милиона лева, колкото е данъчната оценка на имота. Пазарната й цена най-вероятно  ще бъде с няколко милиона отгоре.

Кметът изтъкна, че в договора за продажба ще бъде заложено да не се променя предназначението на сградата и тя трябва да функционира като лечебно заведение.  Парите пък могат да се изразходват по завършването  на връзката „Модър- Царевец”, така и за облагородяването на зоната.

ИСТОРИЯТА

Многопрофилна транспортна болница - Пловдив е правоприемник на Областната транспортна обединена болница. Историята на МТБ-Пловдив се свързва с откриването на железницата на Барон Хирш. През 1918 година е създадена Областна транспортна медицинска служба Пловдив под формата на мрежа от здравни кабинети на „железниците“ на територията на Южна България.

Още новини четете ТУК

TrafficNewS.bg