Мъжът, който бе арестуван в петък,  след като собствената му дъщеря се е оплакала, че е била изнасилена от него, се изправи пред Темида. Районният съд гледа днес мярката му за неотклонение.

Заседанието се проведе при закрити врата.

Момичето твърди, че е изнасилено от Яне Петров, докато спяла. Вечерта той се прибрал в семейното жилище. Родителите му били на село, а 18- годишната му дъщеря се прибрала за вечеря. След това си легнала, а я помолил да легне до нея, защото му било студено, научи TrafficNews.bg.

Малко след като девойката заспала, той свалил панталоните. Тя се събудила от силна болка. Веднага побягнала и му казала, че ще повика полиция. Заключила се в банята, а баща й само повтарял да не вика органите на реда и заплашил да се самоубие, ако отново го пратят зад решетките.

Тогава момичето написало съобщение до учителя си, който от своя страна сигнализирал за случващото се на полицията. Яне е отведен в ареста, въпреки твърденията му, че е невинен.

Точно след час, съдът реши да остави в ареста 48-годишния мъж.

Както TrafficNews.bg съобщи, само преди няколко години бащата е получил петгодишна присъда за абсолютно същото престъпление. Тогава той отново е насилил дъщеря си, която е била на 14 години. 

След като бащата влязъл в затвора, момичето останало да живее в семейното жилище заедно с баба си и дядо си. Майката ги напуснала.