И през лятото инспекторите на НАП-Пловдив дебнат за нередности в търговските обекти  в града. През изминалата седмица към „черния” списък на приходната агенция са прибавени още няколко нови обекта на територията на Пловдив.

Под ударите на данъчните са щанд за парфюми, магазини, елитен фризьорски салон и дори танцов клуб. Това стана ясно от списъка с обекти, подлежащи на мярката „Запечатване на обект“ публикуван в сайта на НАП.

Сред „черните” страници с фирми попада салон за красота, който е обявен за неизряден данъкоплатци. За два месеца в публичния "черен" списък на търговските обекти, на които предстои да се приложи мярката „Запечатване на обект“ от НАП, попаднаха бензиностанции, сексшопове, заведения, магазини, места за обществено хранене и други търговски обекти в Пловдив и региона. Мярката по запечатване може да бъде наложена за срок до 30 дни независимо от предвидените в закона глоби или имуществени санкции.

Интересно е, че под ударите на НАП попада и танцово студио. Клуб Гайтани е един от големите танцови клубове в България за любители на български народни танци. Хората, които до скоро са се виели в актовата зала на СОУ "П.КР.Яворов", скоро могат да останат без хоби, ако държавните служители решат да санкционират фирмата със най-сериозното наказание.

Заплашени със запечатване са и фирма Мик - 33 ЕООД.  Дружеството стопанисва щанд за парфюми в голям хипермаркет в Кючука. Това е един от многото обекти за продажба на парфюми.  Веригата е добре позната, тъй като в повечето големи хипермаркети в града има щанд на фирмата.

Два магазина същи са в графата за неизрядни данъкоплатци. Единият в центъра на Пловдив, стопанисван от „ПЛ АУТЛЕТ ЕООД”, а другият в Кючук Париж – „ИНТЕНС ТРЕЙД ЕООД”.

Мярката може да бъде обжалвана пред административния съд, глобата може да бъде заплатена, но това не влияе на изпълнението. Тя просто ще отпадне, ако съдът се произнесе в тази насока.