Полицаят Караджов не само е учил сина си да стреля. Той го е обучавал как да убива хора. 15-годишният Алекс знае къде трябва да уцели човек, за да го рани смъртоносно и как да направи контролен изстрел. Точно по същия начин Венцислав Караджов е убил родителите си! Това заяви в пледоарията си окръжният прокурор Стефани Черешарова, по време на делото, в което прокуратурата поиска обвиняемият да бъде задържан с постоянна мярка. Срещу Венцислав бе повдигнато най- тежкото обвинение за предумишлено убийство с користна цел. 

След 2 отлагания , заседанието започна в 18 .30 и продължи повече от 2 часа. Въпреки, че името на Караджов като заподозрян за зловещото престъпление, се появи часове след като труповете на двамата му родители бяха открити, досега не бяхаизнасяни подробности от разследването. Цветан и Божурка са убити с 8 изстрела, като три от тях са в тялото на мъжа, а 5 в тялото на жената. 

На везните на прокуратурата натежават несъответствията между показанията на Венцислав и съпругата му Каля. Двамата твърдят че във фаталната вечер са си били в къщи, само между 19 и 20 часа Каля е отишла да закара пикапа им Ситроен Берлинго в къщата на ул. "София", тъй като уплътнението на един от прозорците било повредено и щял да се намокри от дъжда. Камера на счетоводна кантора в съседство е заснела как Каля минава със ситроена към къщата. Според обвинението Венцислав е бил в колата. Синът му също твърди, че баща му въпросната вечер се е прибрал късно, а негов приятел поддържа версията с обяснението , че тийнейджърите са използвали отсъствието на бащата, за да играят компютърни игри. Други доказателства в полза на прокуратурата са открити барутни частици по ръцете и дрехите на Караджов, инструмент "кози крак", с който е разбита задната врата, идентифициран от бившия съдружник на Караджов и парченца стъкло по маратонките му. Психиатрична експертиза го определя като "гневен и избухлив, живеещ на принципа "целта оправдава средствата", а също така посочва, че отношенията му с родителите нямат нищо общо с нормалните. 

Този факт се подкрепя и от папка Гадове", открита в личния му компютър. В нея имало видеоклипове, на които Караджов е заснемал скандалите с родителите си. Полицията е разпитала и свидетелка, която е разказала за заниманията на Караджов в далечната 1998 година и е съобщила,как той я е заплашил с убийство.

Като мотив за двойното убийство обвинението посочва спорът за фамилния имот, а свидетели твърдят, че след като спечелила делото, майката на Венцислав споделила : "Не мога да се радвам. Той сега ще ни убие!" 

"Посвещавам тази пледоария на уважавания ни колега Симеон Димитров, тъй като току що разбрах, че е починал" заяви адвокат Зоя Тошкова след като взе думата, с което предизвика сълзи в очите на прокурор Черешарова. 

Адвокатката заяви, че обвиненията срещу полицая са скалъпени и никой не работи по евентуални други версии. "Камерите не показват втори човек в колата,въпреки че прокуратурата ни внушава точно това. Децата са били подложени на невероятен стрес, за да кажат това, което е изгодно на полицията. Каля Караджова и майка й Мария Рекина са подложени на непрекъснат натиск, зада сломят съпротивата им и да ги накарат да кажат, че Венци е убиец. Нормално е да има барутни частици поръцете и дрехите, защото е ходил да тренира настрелбището на ДАИКС. А тази психоложка Мария Димитрова /да не казвам как й викахме/ е разпитвала непълнолетно дете в 1.30 през нощта. Това  нормално ли е? попита Тошкова. 

След това тя заяви, че е нормално детето да знае как се убиват хора, тъй като потелевизиите непрекъснато вървели екшъни с насилие, а освен това семейството редовно гледало ... "Под прикритие". 

Последен взе думата Венцислав Караджов, който се заклепред съда че е невинен и заяви, че е съгласен да бъде подложен на кръстосан разпит и може да отговори на всеки въпрос. Той призна , че е бил в лоши отношения с родителите си, защото те се отчуждили и непрекъснато го ругаели,обиждали и нападали. "Живеех като в Биг Брадър. Всеки път като ходех да храня кучето си закачах телефонана джобана якето и снимах. Това беше единствения начин да докажа как ме нападат. Тези клипове трябва да видите, г-жо съдия и ще разберете защо папката се нарича "Гадове"  разпалено обясни полицаят. Той даде пространни обяснения за козия крак, за оръжието си и за съдебните дела с родителите си. 

Караджов не трепна нито веднъж, докато обвинението и защитата говореха за мъртвите му родители. 

Той обаче  се разплака, когато започна да говори за стреса, причинен на детето му повреме на разпитите. "Алекс има проблеми. Преди две години едва го спасихме.  Ако арестуват майка му, може да се случи най- лошото. Кой ще е виновен тогава" попита Караджов.    

Очаква се всеки момент съдия Захова да реши дали да остави в ареста Караджов по обвинението за двойното убийство на родителите му. Тойвече има мярка за неотклонение по досъдебно производство с обвинение че е предоставял оръжие на малолетния си син. 

 TrafficNews.bg