Днес роднини и приятели погребаха убития при опит  за кражба Жоро Джевизов - Плъха. Това се случва седмица след като трупът му бе открит върху кола зад Областната управа. Тялото е освободено с разрешение на наблюдаващия прокурор, след като са приключили всички експертизи, които ще бъдат необходими за разследването. Около трийсетина души изпратиха Джевизов на Рогошко шосе. В квартала имаше засилено полицейско присъствие, няколко патрулки на Шесто районно следяха да няма провокации. 

В  Столипиново темата за убийството продължава да е сред най- коментираните. 

В личният си профил, братът на  Джевизов – Илия, категорично заявява, че ще съди както доктор Димитров, така и съпругата му. От текста се разбира, че причината за това са разказите на жената, които според него са лъжа.

„Ще се борим до край за теб, братко”, пише Илия в профила си.

 

Самият Джевизов е осъждан цели 9 пъти за кражби, което на практика означава, че извършените от него престъпления са в пъти повече. Той има близо 30 регистрации за различни престъпления в полицията, но не всяко от тях е стигало до съда. 

Дори негови съседи в квартала коментират, че махалата е пропищяла от него и всички си отдъхвали, когато влизал в затвора, за да излежи поредната си присъда.

Цялата хронология на убийството, която може да видите ТУК

Едно от ненаказаните “посещения“ на Плъха