Пловдивчанката, срещу която се очаква да бъдат повдигнати обвинения за това, че прегази полицай вчера на булевард „Санкт Петербург“, има стаж от 10 години зад волана, научи TrafficNews.bg. Катя Л. има фирма, която се занимава с търговия, а преди това е работила в голяма козметична компания. Автомобилът, с който бе прегазен полицаят, е нейна собственост.

Тестовете за алкохол и наркотици на жената са отрицателни. В момента тя се намира в ареста, където е задържана за 72 часа с прокурорско постановление.

Според първоначалната версия за инцидента пловдивчанката с КИА-та е изпреварила отдясно друг автомобил – мицубиши,който бил в лявата лента на булеварда.

"Джипът профуча покрай мен с висока скорост. Катаджията беше на платното и вдигна палката, за да спре колата. Тя обаче буквално го помете" , разказа очевидка пред репортер на TrafficNews.bg. 

За високата скорост, с която се е движил джипът, свидетелстват и местата на тялото на пътния полицай и вещите, които са паднали при удара. На мястото на сблъсъка са шапката и палката на служителя, 20 метра по-надолу е паднало тялото, а колата е успяла да спре чак след 70-80 метра. 

Починалият служител на Пътна полиция е Делян Палазов. 36-годишният полицай има съпруга и две деца - дъщеря и по-малък син. Полицаят е бил дежурен вчера и е един от служителите, включени в осигуряване на обществения ред на големия събор в парк "Лаута".

Кой е загиналият полицаи вижте ТУК 

Очевидка: Джипът се движеше като изтребител, помете полицая с палката ВИДЕО

Какво разказа очевидката - вижте във видеото на ТРАФИК ТВ: