„34 минути чаках „новите” автобуси по линия 66 в дъжда. С мен бяха и майки с деца, които не издържаха и си викнаха такси. Докога пловдивчани ще сме заложници на неразбориите при превозвачите”, пита наш читател, който вчера, за да стигне от работата до дома си му е  трябвало повече от 1 час.

Той отишъл на спирката срещу Полиграфията около 18.30 и цели 34 минути е чакал да дойде автобуса. Абсолютно всички линии са минали по три пъти, но не и 66, който от три дни се обслужва от „Хеброс бус”.

На всички спирки в посока Прослав е имало страшно много хора, а автобусът накрая е бил претъпкан, макар че е било след 19.00 часа. Хората са търсили сметка от кондуктора и шофьора, които обаче вдигали рамене и се оправдавали с катастрофата, която стана на ул. „Гладстон”. Там отново бе замесен автобус 66, който блъсна младо момиче.

Припомняме, че линии 66 се обслужваха от „Автотранс 2000” на Димитър Чолаков. След като временният договор изтече, линията заедно с 1-цата бе дадена „Хеброс бус”. В момента решението се обжалва, но докато трае обжалването фирмата на Веселин Дошков ще обслужва линиите. Допреди седмица по линия 66 вървяха чисто нови автобуси, а в момента пловдивчани се возят в 30-годишни мерцедеси.

Още новини ТУК