Хората продължават да рискуват живота си на булевард „Княгиня Мария Луиза”. Пешеходците преминават по натоварения път въпреки подлеза, сигнализира читател на TrafficNews.bg.

До скоро съоръжението не се използваше заради мизерията и наркоманите, които го обитаваха. Само преди месец обаче ударно подлезът бе ремонтиран и изчистен. Подновено бе и осветлението.

Въпреки това обаче, всекидневно и всекичасно десетки хора предпочитат да нарушават правилата и да минават през булеварда. Работници, възрастни хора и дори деца погазват правилата.  Обичайното място, от където минават хората, е точно срещу централния вход на гробищата. Там на разделителния остров има храсти и дръвчета, които закриват видимостта. Един водач трудно би видял човек, а ако и тръгне без да се огледа спирачките няма да са достатъчни, за да спре колата.

"Виждат, че колите приближават и пак тръгват, тичат, а дори и бавно ходят все едно са на пешеходна пътека. Често пътувам от там и виждам какво ли не. Само преди дни майка с дете претичаха пред колата ми. Това възпитание ли е?", коментира читателят ни.

Напоследък сме свидетели на много инциденти с пешеходци. В много от случаите чуваме как шофьорите били безразсъдни, как карали като луди и не спазвали правилата. Свикнали сме само шофьорите да са виновни. В конкретния случай вина има пешеходецът, който сам рискува като нарушава правилата.