Двама пенсионери от Пловдив живеят повече от година в страх заради апаши! Хората са подавали сигнали до полицията, но резултат няма… затова са си купили пистолет и куче, за да могат да спят спокойно или поне да се опитат. Оказва се, че крадците са същите, за които TrafficNews.bg съобщи, че на 29 юни откраднаха две охранителни камери от жилищна кооперация на  улица „Полковник Сава Муткуров“ №85.

Заловиха двамата крадци на охранителни камери в Пловдив СНИМКА

Апашите са задържани, но все още спокойствието на пенсионерите не е върнато. Семейството живее на партера на кооперация на улица „Стоил Войвода”. В продължение на година виждат на охранителните камери на сградата двамата „герои”, които се навъртат около жилището им.

„Имаме поне 10 записа, на които се вижда как двамата мъже стоят пред входната врата на сградата късно през нощта. Обикновено става въпрос за периода от полунощ до 2 часа. Опитват да отворят вратата, пробват се да задигнат с отвертка камерите. Пред тях обаче има метална мрежа и явно не успяват да я махнат. Много често и двамата са с качулки, въпреки това им се виждат лицата. Няколко съседи от района се оплакаха, че са били обрани именно от тях”, разказва потърпевшият.

Мъжът е подавал сигнал, но от полицията са заявили, че трябва да се обадят на момента, в който крадците са пред сградата.

„Ние сме възрастни хора и по това време обикновено спим. Да излезем сами да ги хванем, както сме по пижами ли?, възмущава се пенсионерът.

Именно заради бездействието на униформените хората решили да се предпазят сами – взели си куче и газов пистолет. След като разбрал, че апашите са задържани, пенсионерът решил да помогне на разследващите, като предостави записи от охранителните камери, на които се виждат крадците.

Въпреки че е трудно подвижен и рядко излиза от дома си, мъжът днес си извикал такси и отишъл до Трето районно управление. След като чакал повече от половин час и най-накрая му обърнали внимание, той се срещнал с разследващ полицай Комитова и й разказал за какво става въпрос.

„Казаха ми, че случаят е приключен и не могат да направят нищо повече. Пратиха ме да се прибирам вкъщи”, разказа пред TrafficNews.bg разочарованият 64-годишен мъж.

И изказа притесненията си, че много скоро апашите ще са отново на свобода и всичко ще си остане същото. На пенсионерите им остава да разчитат единствено на кучето и газовия пистолет…