Извратен мъж, нападал възрастни жени в домовете им, е бил заловен след истински екшън тази нощ в Мъглиж от патрул на "Traffic Security". Малко след полунощ в централата на пловдивската охранителна фирма бил получен сигнал от паник бутон от един от обектите на фирмата в градчето. Възрастната жена, която живеела там, разказала, че някакъв мъж проникнал в двора й, опитал се да разбие прозореца и да влезе в дома й, но металните решетки му попречили. Патрулът започнал да обикаля района, за да открие нападателя, но час по-късно дошъл сигнал от друг обект.

Когато охранителите пристигнали в къщата на ул. "Кокиче", открили 80-годишната баба Мария изплашена до смърт. Тя разказала, че нападателят счупил прозореца и влязъл в къщата. След това я съблякъл почти гола , като рязал дрехите й с ножица. Тя не успяла веднага да използва паник бутона, защото маниакът предвидливо държал телефона далеч от нея. 

Към 2.30 часа мъжът я оставил, казал че ще отиде за цигари и после пак ще се върне. Мария използвала отстъствието му , за да сигнализира на охранителната фирма. "Жената не беше на себе си. Много я беше уплашил. Докато разказваше, пак дойде сигнал от предишния обект и тръгнахме натам. Пенсионерката каза, че мъжът отново се е опитвал да влиза в дома й, но междувременно беше избягал. Тогава решихме, че може да се върнал при баба Мария и отново отидохме на "Кокиче". Намерихме го легнал в леглото на жената, а тя бе успяла да избяга у едни комшии", разказа дежурният охранител пред репортер на TrafficNews.bg. 

Сотаждиите повикали полиция и на място пристигнали три патрулки. Нападателят, 58-годишният Юри И., бил отведен с белезници в полицията в Стара Загора. Срещу него е образувано досъдебно производство, предстои да му бъде назначена и съдебно медицинска експертиза. 

Според местни хора през последните няколко седмици Юри е влизал в домовете на няколко самотно живеещи възрастни жени и ги е тормозил. Той е семеен, има две деца. "Дори дъщеря му ни помоли да го задържим, защото в семейството се страхуват да не направи по-голяма поразия", разказаха охранителите. 

Двете жени са абонати на социалната програма, която "Traffic Security" развива в 9 български общини. Мъглиж е една от тях. Патрулите, които денонощно са на смяна, се грижат за сигурността на възрастните хора в 10 села. 

Всеки възрастен човек устройство за пряка връзка с оперативния център, на което има и паникбутон – не само срещу крадци, но и когато има непредвиден здравен проблем. 

Другият вариант е, ако човекът вдигне слушалката на телефона си и не набере никого в продължение на 20 секунди, значи има проблем и екипът се вдига по тревога. Това значи, че човекът или се чувства зле, или е нападнат.