Гигантската ледена пързалка в центъра на Пловдив си отива... преждевременно. След като зимната атракция - рекордьор с размерите си от 1700 кв. метра и най-голямата на Балканите, радваше любителите на зимните кънки цяла зима, днес работници започнаха да демонтират съоръжението, видя репортер на Trafficnews.bg.

Леденият атракцион, намиращ се на площад „Централен”, трябваше да радва малки и големи до 28 февруари. Вероятно обаче заради дъждовете, чийто край не се вижда и заради които пързалящи се с кънки не се забелязват, собствениците на съоръжението са решили да го разтурят по-рано.

Междувременно обаче пловдивчани бяха полудели по нощно пързаляне на лед. Това особено си личеше на празниците, когато малки и големи буквално заливаха гигантската ледена пързалка на Площад Централен.

Е, случваха и се други интересни неща на пързалката. Малко след Нова година например пиян индиец си свали гащите на ледената пързалка в Пловдив, друг удари полицай. 34-годишните Кулжит Сингх и Амандиип Сингх на 2 януари след сериозен запой се озоваха в центъра на Пловдив, на ледената пързалка. Те започнали да закачат момичетата, които се пързаляли, крещели, дърпали минувачи, а единият дори си свалил панталоните. 

Всичко приключи с пристигането на патрул на 4-то районно, който успя да обуздае хулиганите и ги отведе с белезници в ареста. 

По-късно пък, когато необичайно топлото за сезона време в Пловдив не само че напълни кафенетата и улиците под тепетата, но и разсъблече пловдивчани, девойки по потници се пуснаха на пързалката в Пловдив - за тяхно удоволствие и за радост на зяпачите.

Довиждане, ледена пързалка, до следващата зима!