Двама индийци са в ареста на Четвърто районно, след като нападнали пловдивски полицай. 34-годишните Кулжит Сингх и Амандиип Сингх на 2 януари след сериозен запой , се озовали в центъра на Пловдив, на ледената пързалка. Те започнали да закачат момичетата, които се пързаляли, крещели, дърпали минувачи, а единият дори си свалил панталоните. 

Служителите от пързалката подали сигнал на 112  и на място пристигнал патрул на 4- то районно. Полицаите се опитали да нанесат телесна повреда на Амандиип, но той се нахвърлил върху униформения служител , ритнал го и го ударил в ръката. В крайна сметка патрулът успял да ги обуздае и ги отвел с белезници в ареста. 

Там изстъпленията продължили. Двамата блъскали по вратата на ареста и заплашвали, че ще се оплачат в немското посолство, тъй като имали германски паспорти. 

Те са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Разследването по случая продължава, назначени са експертизи. Установено е, че обвиняемият Кулжит С. е постоянно пребиваващ в България, а обвиняемият Амандиип  С.  е индийски гражданин с документ за самоличност, издаден от Германия.   

Срещу двамата има обвинение за хулиганство по чл. 325 за това, че извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, които се отличават с изключителен цинизъм и дързост. Спрямо Амандиип Сингх е повдигнато и обвинение за причиняване на лека телесна повреда на полицейски орган – престъпление по чл. 131 ал. 2 т.4 във връзка във връзка с чл. 130  от Наказателния кодекс.