Огромно парче мазилка се откърти от сграда на улица „Гладстон”, срещу Домa на техниката, като то се стоварило в краката на пловдивчанка пред фризьорски салон. Парчето е ударило дамата по ръката. За това сигнализира потърпевшата до редакцията на TrafficNews.bg.

Това е поредният инцидент, свързан с въпросната сграда. Преди месец отново по време на буря, част от мазилката на кооперацията падна на тротоара, само на няколко сантиметра от пешеходка. Още тогава наш репортер се свърза с кмета на район „Централен”, за да сигнализира за проблемът.

Георги Стаменов съобщи, че незабавно ще бъде назначена проверка и на собствениците на сградата ще им бъдат връчени предписания. Уви,  мерки не са предприети и фасадата продължава да се руши.

„Спаси ме чадъра, който забравих в салона за красота. Върнах се за него и точно на излизане мазилката се изсипа отгоре. Една крачка ме делеше от фатален инцидент. Малка отломка само ме удари по ръката. Много се уплаших, но по-страшен е фактът, че под компрометираната сграда минават и деца от близката детска градина. Ученици от гимназията, също се прибират по този маршрут. Това е недопустимо в центъра на Пловдив”, коментира жената.

Търговците на улицата многократно са молили живущите да вземат мерки и да обезопасят сградата. Те обаче правели скандали и проблеми при молбите.

Отново се свързахме с кмета на район „Централен”, за да съобщим за поредния инцидент с добре познатата сграда.

„Направена е проверка и са издадени предписания на част от собствениците. Още в понеделник ще издам заповед да се съставят наказателни постановления”, заяви Стаменов.

Надяваме се това да е последният случай на паднала мазилка от въпросната сграда. Ако досега инцидентите са се разминавали само с уплаха, то не е гаранция, че няма да има по-сериозни последствия в бъдеще.