Огромно парче мазила се откърти от сграда на улица „Гладстон”, срещу „Домa на техниката”.  Отломките се се стоварили в краката на пловдивчанка пред фризьорски салон. Това сигнализираха читатели на TrafficNews.bg

Инцидентът е станал тази сутрин и се е разминал без пострадали. Всекидневно по тротоара минават стотици пловдивчани, сред които и малки деца. Клиенти влизат и излизат от търговските обекти, което ги прави потенциални жертви на старата сграда.

„Мислихме, че има гръмотевици! Толкова бе силен трясъкът, а когато погледнахме… мазилка от терасата на последния етаж. Уплашихме се, защото само преди минути минахме отдолу. Ако беше ударила човек, щеше да го остави намясто”, коментира пловдивчанка пред TrafficNews.bg

Оказва се, че проблемът не е от днес. Жители и работещи в района разказаха пред наш репортер, че при силен вятър или дъжд, части от мазилката на сградата падат на улицата. Преди месец парче тухла е паднало върху чадъра на клиентка на магазин за бельо.

Търговците на улицата многократно са молили живущите да вземат мерки и да обезопасят сградата. Те обаче правели скандали и проблеми на обектите.

Наш репортер се свърза с кмета на район „Централен”- Георги Стаменов, за да го запознае с проблема.

„Веднага ще наредя да се извърши проверка на място. Собствениците ще бъдат установени и ще им се връчат предписания. Ако през този период не вземат мерки, ще им се съставят актове, които могат да достигнат до 5 хиляди лева”, съобщи Стаменов.

Той добави още, че хората трябва да сигнализират веднага до съответната районна администрация за подобни проблеми.