Изключително натоварено бе движението по обходния път между Пловдив и София след катастрофата на АМ „Тракия” тази сутрин”. Заради инцидента колите бяха пренасочвани през пътя за Костенец  и Септември, където се образуваха огромни тапи. По пътя имаше и няколко леки катастрофи, които още повече изнервиха водачите. Шофьори, които бяха отбити от пътя заявиха, че им е отнело повече от час и половина, за да стигнат от София до Белово. Други, които пътуват ежедневно през този маршрут пък споделиха, че им е отнело два пъти повече време, за да стигнат до крайната си точка.

Целият ресурс на пътна полицията в региона пък бе ангажиран на обходния път. На всяка една отбивка по пътя имаше патрулна кола, която насочваше шофьорите и регулираше кръстовищата.

Припомняме ви, че най-малко 31 души са пострадали в серията катастрофи на АМ „Тракия“.

В софийската болница „Св. Анна“ са настанени 15 души, двама от които са с опасност за живота и днес ще бъдат оперирани. Сред пострадалите има и чужденци, включително две деца.

В спешното отделение на „Пирогов“ са откарани четирима ранени. Дете на две години се намира в детска противошокова зала, а 16-годишната му майка минава прегледи и изследвания

Около 14 ч. от АПИ обявиха, че движението по магистралата между 46-и и 47-и км е възстановено двупосочно в платното в посока Пловдив.