Пловдивчани се размина с истинско меле в Кършияка. С над 100 километра в час е преминал автомобил през кръстовището между булевардите „България” и „Васил Априлов”. Това обаче не е било всичко. Въпросният автомобил е преминал и на червен светофар. Това сигнализира читател на TrafficNews.bg

Ситуацията се развива в ранните часове на съботния ден. Колата - черен опел, се е движела по „Васил Априлов” в посока моста на ВХВП. Светофарът за направо е светел червено, а за ляво - зелено. Без дори да намали, водачът с бясна скорост навлиза в кръстовището, преминавайки на сантиметри от задницата на завиващ автомобил.  Във времето, когато опелът профучава, за него е светел червен светофар.

 „Цяло чудо е, че не го удари. Зад завиващата наляво кола имаше и още една, но дистанцията беше голяма. Ако го беше ударил, щеше да има смъртен случай”, разказва свидетелят на ситуацията.

„Колата беше с пазарджишка регистрация, черен опел астра, със затъмнени стъкла. Толкова бързо премина, че не видях цифрите на номера. Дали се е объркал, дали не е видял, или просто е решил да тества късмета си, не знам. Дано да се намери господинът и да бъде санкциониран, защото подобно безразсъдно каране можеше да струва нечий живот”, допълва пловдивчанинът.