Шофьор с джип блъснал колоездач днес по обед на Коматевския възел на връзката към Смирненски. Мъжът на велосипеда се е бил засилил от Старческия дом към "ухото", но не спрял, а изскочил пред колата, разказва водачът на автомобила Стефан Георгиев.

„Всеки ден минавам по този маршрут - по Коматевския надлез  и свръзката за квартал "Смирненски". Знам, че от там по пешеходната пътека минават много хора и велосипедисти и винаги карам бавно. Видях младо момче с колело, което спря на пешеходната пътека. Аз намалих, а в същото време изскочи мъжа. Движих се с не повече от 10 километра, защото щях да спирам. Ударих го с дясната част от автомобила и той падна”, разказа пред репортер на TNS.bg   Георгиев.

Момчето, което е станало свидетел на инцидента веднага помогнало на велосипедиста. Към него се присъединил  и друг мъж. Заедно те качили пострадалия в колата на Стефан. Младежът дори е дал връзката на анцуга си, за да завържат колелото, което се било разпаднало.

Пострадалият е бил контактен в колата. Той дори е признал на Стефан, че се е засилил много. Георгиев веднага откарал мъжа в УМБАЛ „Свети Георги”, след което е позвънил на полицията.

„Закарах колелото в КАТ. Беше с изкривена предна гума. Направиха ми тест за алкохол, която беше отрицателна. След огледа на мястото на инцидента отново се върнах в болницата. Лекарите казаха, че човекът е бил в операционната заради травма на главата. Колоездачът, чието име не запомних, защото бях много изплашен и в шок, от арменски произход, на средна възраст" разказва шофьорът. 

В момента Георги издирва свидетели на инцидента. В паниката той не е успял да вземе координати на хората, които са му помогнали – момчето с колелото и възрастният мъж, който му помогнал да качат ранения.

Ако знаете повече за произшествието или сте били свидетели, Стефан моли да се свържете с него на тел: 0887 158 527.

Още новини ТУК

TNS.bg