Лаута днес е най-оживеното място в Пловдив! Стотици пловдивчани и гости на града са тук, за да се забавляват на Народния събор. Паркът буквално се пръска по шевовете - деца, родители, млади и стари тропат хорце, хапват, пийват и се наслаждават на изумителните танцови и музикални умения на участниците. Още от сутринта заедно със семейството си е тук и кметът на ЖР Тракия Костадин Димитров.

Кулминацията на събора тази година е участието на Виевската фолк група и ансамбъл "Тракия". Тази година ще има два пъти по-голяма улица на занаятите. Над 50 занаятчии ще покажат на място своите продукти и ще правят демонстрации. Някои от тях сложиха зевзешки табели на стоката си:

Днес на главната алея се проведоха народните борби. Училището по народни инструменти ще действа и през двата дни, като всички желаещи ще могат безплатно да пробват и да се научат да свирят на гайда, кавал, тъпан и други музикални инструменти.

Особено внимание тази година е насочено към превенцията от пътни инциденти, тъй като миналата година трагедията на бул. "Санкт Петербург" със смъртоносно блъснатия полицай помрачи и прекрати празничната програма.

Ето богатата програма за утре! Празникът продължава!