Командоси се спуснаха от военен хеликоптер и обезвредиха терорист край моста на Панаира! Тази демонстрация на бойни умения в екстремна ситуация репетираха военни преди Международната изложба за отбранителна техника „Хемус 2016 – отбрана, антитероризъм, сигурност“ в Пловдив.

Елитни отряди на Българската армия и Военна полиция показаха как се залавят терористи и се обезвреждат взривни устройства.Силите за специални операции атакуваха от хеликоптер терористична група, като ще използваха метода „Бързо въже“. После откриха и унищожиха импровизирано взривно устройство.

Пловдивчани бяха изненадани от демонстрацията, тъй като нямаше никакъв анонс за провеждащото се учение от страна на градските власти. Движението по основни булеварди бе затворено. Полиция бе блокирала булевардите „Цар Борис III Обединител” от кръстовището на Чифте баня до второто колело на Панаира, както и „Марица – Юг”.

Униформените дори гонеха зяпачите, както и пешеходците, които минаваха около мястото на репетицията, предаде наш репортер.

 

 

Още новини ТУК

TrafficNews.bg