Кметът на Стамболийски Георги Мараджиев даде 24 часа срок да започне спешна проверка на подлеза на жп гарата в града, който е опасен. В противен случай заплаши, че хората от града няма да се поколебаят да затворят магистралата и жп линията.

"Настояваме в подлеза спешно да влязат експерти, които да направят обстоен преглед и да излязат с предложения за ремонт. В противен случай рано или късно ще се повтори трагедията от  тунела "Ечемишка", предупреди Мараджиев. Кметът не изключи варианта протестът да се пренесе пред Областна управа и парламента. 

Днес стотина жители на Стамболийски излязоха на протестно шествие срещу калпавия ремонт на подлеза на жп гарата, застрашаващ живота и здравето на хиляди хора, които ежедневно го ползват. Те се събраха пред общината, а след това минаха под строй през подлеза. Краят на шествието бе пред сградата на ЖП гарата в Стамболийски. 

Причината за недоволството на хората са опасните пукнатини, които са се появили след ремонта. От градската управа многократно са сигнализирали  фирмата изпълнител „ДЗЗД АЙ ДЖИ ЕЙ ЖП ИНФРАСТРУКТУРА“ и възложителя НКЖИ (Национална компания „Железопътна инфраструктура“), но от там никой не е обърнал внимание на проблема.

Пешеходният жп подлез е единствената връзка на хората от южната страна на гара Стамболийски с банките, общината, полицията и поликлиниките на града, които се намират от северната страна.

Кметът изпраща и отворено писмо до отговорните институции, в което сигнализира за проблема.