Седмица преди рестарта на  "Кауфланд" в ЖР "Тракия", пред хипермеркета вървят бурни строително- монтажни дейности. На паркинга е струпано огромно количество техника, като на обекта се работи почти денонощно, твърдят хора от съседните блокове. "Има повече камиони и багери, колкото на бул. "Шести септември", шегуват се в квартала

"Кауфланд" в Тракия затвори на 22 октомври, като обявеният срок , в който обновеният хипермаркет трябва да отвори врати е 23 ноември. Причината е мащабна реконструкция и отваряне на нови щандове, между които и такъв за жива риба.  

Обитателите от съседните блокове вече се обзалагат дали реконструкцията ще приключи навреме. "Онзи ден бяха асфалтирали целия паркинг, бяха го разграфили на паркоместа, дори имаше поставени знаци за инвалиди. След това обаче изкъртиха целия асфалт и запомчнаха да поставят нова настилка. работници коментираха, че първият асфалт не отговарял на немските стандарти" коментират съседите. 

Те се надяват ремонът скоро да приключи, тъй като в района е доста шумно и прашно. "Поне камионите, които вадят строителните отпадъци и пръст от обекта са покрити с платнища, за разлика от тези на българските строежи" твърдят трайкийци.