Кооперации никнат като гъби в пловдивския квартал Кършияка. Особена концентрация на ново строителство има на булевард "Марица-Север", близо до магазин Лекси. В момента ударно се работи по три многоетажни жилищни сгради. 

Едва ли има нужда да се каже, че паркирането там не е осигурено на 100 %, което ще създаде още повече проблеми, като кварталът вече се задъхва от автомобили. В съседство със строящите се сгради, са два блока, с жители колкото едно малко село. Около тях паркинги липсват, а градинките…. отдавна са без теменужки и са превърнати в места за коли.  

Основен проблем на жителите на квартала покрай реката е липсата на места за паркиране. От години булевардът, се е превърнал  в почти в еднопосочна улица. Дясната лента винаги е заета от автомобили и разминаването на две коли е мисия невъзможна от новотела до магазин Лекси. Трасето се описа от хората като кошмарно.

Кметът на района Ральо Ралев вече заяви, че за съжаление, той едва ли ще изпълни едно от предизборните си обещания, а именно тотален ремонт на булеварда. Той все още е във фризера, а за него няма и проект.

Лъч надежда за пловдивчани се прокрадва с изграждането на новия мост над река Марица. Градските власти в момента изготвят проекта за новото съоръжение, като в идейната разработка е заложено кръгово кръстовище и разклонения с  "Марица-Север". Кметът на района се надява освен с разклонението на моста, да се реновира и разшири булевардът. Идеята е да се премахне паважната настилка и да се направят паркоместа.