Дете пострада на детска площадка в Тракия, сигнализираха пловдивчани до TrafficNews.bg Вчера хлапетата от квартала са си играели на катерушките, които по думите на жителите в района са стари и неподържани. В района на блок 127 хората нямат друг детски кът и затова са принудени да водят малчуганите си на тази „от времето на соца”.

Докато децата играят се стигнало до неприятният инцидент – подът на пързалката пропаднал и 3-годишно момиченце паднало от металната конструкция. Детето си ударило главата сериозно.

След инцидента родителите веднага тръгнали към болницата, като за щастие травмата не била сериозна.

„Подът беше изгнил, самата пластмаса на пързалката спукана, а на металните тръби има шупли от заварка. Стълбите са дървени, те също са изгнили. Тази площадка за игра е в това състояние повече от 4-5 месеца. Никой нищо не прави и накрая страдат децата”, разказва пред наш репортер бащата на пострадалото момиченце.

Днес родителите са поставили стара плоскост пред стълбата на пързалката, за да не се качват децата и някое от тях да пострада.

Репортер на TrafficNews.bg се свърза с кмета на район „Тракия“ Костадин Димитров. Той заяви, че площадката ще бъде премахната. Досега тя е стояла там по молба на граждани, като постоянно била кърпена, но самото й изпълнение не било добро.

„Това са площадки, които са правени за 2000-3000 лева, няма как да издържат дълго. За това изграждаме нови площадки по всички изисквания, чийто гаранционен срок е над 10 години“, каза Димитров. Той допълни, че във всеки микрорайон има по една от новите площадки, а конкретно в този е до 131 блок.