Закани за отмъщение и кървави сблъсъци заляха социалните мрежи. Феновете на двата пловдивски отбора Ботев и Локомотив се заканват, че сблъсъците ще продължат. Причина за заканите стана мелето преди дни в Кършияка, при което сериозно пострада 35-годишен мъж, привърженик на „черно-белите” .

По първоначални данни бултраси са причакали на кръстовището на бул. "Дунав"  и "Васил Левски" феновете на Локомотив, които са се прибирали от мача със Славия. Те са пътували с микробус "Мерцедес" и са спрели да слязат някои от пътниците. Точно в този момент обаче попаднали на засадата. 

Фенове на Локомотив предупредиха опонентите си, че „ще отидат при Стоян”. Те дори са категорични, че знаят кои са инициаторите на мелето и скоро ще си „получат заслуженото”. Поражда ли се нова война между феновете? Да очакваме ли нови сблъсъци? Тези и още въпроси се пораждат след внимателен прочит на коментарите на запалянковците.

„Жълти мишки, скоро ще умрете”;

„Заради тая деградирала еничарска пасмина,едно дете(не дай боже)ще остане полусирак,а една млада жена вдовица. Това трябва да им се върне с лихвите без никаква милост!”;

Предупрежденията са сериозни, тъй като на места може да се видят дори закани за смърт.

„Войната започва! Поне на 2-3 погребения в жълто ще ходите”;

„Наистина ли някой си мисли че няма да отвърнем.Този път ще има мъртъв жълтур и за разлика от вас няма да сме скрити в колите и с прътове”;

„Зъб за зъб, око за две”;

Каквото почукало такова де обадило нали ? Ей ся ще ви се *** ! От къщите ще ви вадим !”;

Това са част от коментарите на феновете, канещи се за мъст.

Междувременно привържениците на Локомотив Пловдив излезе с официална позиция относно инцидента.Ето какво гласи съобщението: „Фенклуб Локомотив изразява възмущението си от снощната криминална проява на група дрогирани и в очевадно нетрезво състояние криминални субекти, привърженици на жалко подобие на клуб от покрайнините на град Пловдив.

След предварителна подготовка и причакване в късните часове на вечерта група жълто-кафяви наркомани атакува с железни тръби малка група привърженици, които се прибират след мача в София. В резултат на тези предумишлени действия един човек, съпруг и баща, е с опасност за живота, а други двама са ранени.

Присъщо на страхливата душа на подлеца е да напада от засада, под прикритието на нощта и с нереципрочно въоръжение. За нас не е изненада, че тези престъпници са извършили опит за предумишлено убийство по този начин.

Надяваме се, че органите на МВР ще направят необходимото, за да могат извършителите на това криминално деяние да бъдат наказани и понесат силата на закона”.

Пловдивчани, които са далеч от спортните събития и драмите в двата пловдивски отбора, рязко разкритикуваха действията на феновете.

„Какви примирия, какви глупости, във война ли сме? Опорочиха футбола като игра, заради такива малоумници!  Не можеш да заведеш детето си на стадиона спокойно, това са болни мозъци, не са запалянковци.Това са най-обикновени престъпници , които трябва да лежат в затвора!”

 „Хора спрете се! Как може? Това да не е дивия запад!”

„ Tази простотия не я разбирам. Кому е нужна, тази идиотщина? Как да отида на мач с детето. Хора спрете се най-после. Избивайте си комплексите някъде другаде”;

Припомняме, че днес  шестима бултраси са задържани за 24 часа в ареста по подозрение, че са замесени в побоя над привържениците на Локомотив. 

През последните 24 часа в районните на Пловдив са разпитани повече от 50 души, предимно привърженици на Ботев. В ареста са останали шестима души, като се проверява тяхната съпричастност към побоя. Задържаните са на възраст от 19 до 34 години. Петимата са от Пловдив, а един от тях е от Асеновград. Някои от тях имат регистрации в полицията за футболно хулиганство. 

На този етап срещу тях няма повдигнати обвинения.

35-годишният Стоян Деянов, който пострада при мелето е стабилен и контактен. Мъжът е в УМБАЛ "Свети Георги" в Клиниката по Неврохирургия.

В прокуратурата е образувано досъдебно производство да причиняване на телесна повреда. На този етап то е срещу неизвестен извършител, коментира говорителят на прокуратурата Атанас Илиев. 

Още по темата може да проследите ТУК