Побойникът Гроздан от Кършияка е бил привикван в полицията, за да дава обяснения относно побоя на свой връстник, научи TrafficNews.bg. Освен него в III РУ са били привикани и свидетели на хулиганските действия на младежа. В районното са били и други близки на Гроздан, както и неговите родители.

В хода на разследването се оказало, че въпросното видео е заснето през октомври миналата година. Оттогава никой не е посмял да го публикува или да го покаже.

Ден след публикуването на видеото в TrafficNews.bg  десетки наши читатели, станали жертви на младежа, се свързаха с нас. Оказа се, че тормозените деца не са едно и две. Под материалите има десетки анонимни оплаквания, от които личи много страх. 

Материалите за Гроздан предизвикаха реакция от страна и на прокуратурата. От там веднага се самосезираха и започнаха проверка по случая.

„Проверката е разпоредена на служители от Трето РУ на МВР-Пловдив и се извършва по чл. 131 ал.1 т.12 от Наказателния кодекс – за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди. Незабавно ще бъдат извършени действия за установяване на извършителя, снемане на обяснения от свидетели и от пострадалото лице, назначаване на експертизи, изискване на видеозапис на хулиганските действия и др.Срокът за приключване на проверката е едномесечен", се казва в съобщението на прокуратурата.

Припомняме, че въпросният бабаит е добре познат в квартала, по-известен като "Побойника". Момчето не подбирало дали удря момиче, или момче. Според запознати бие всеки ден по 1-2 момчета по-малки от него. Младият пловдивчанин обикновено ходи с нож в себе си, дори е забелязан с пистолет.

Гроздан е стар познайник на полицията и на прокуратурата, научи TrafficNews.bg. Въпреки че едва е навършил пълнолетие, срещу него има заведени 12 жалби за различни престъпления. Осъждан е на 6 месеца условно за кражба. Има две пробации, а в момента има висящо дело за причиняване на лека телесна повреда.

Още по случая може да видите ТУК

 

Още по случая може да видите ТУК

 

Появиха се нови жертви на побойника Гроздан от Кършияка