Окръжният съд в Пловдив ще гледа мярката за неотклонение на 19-годишният Асен Гюрганчев, който уби 61-годишната пловдивчанка Бонка Куманова на булевард „6 септември”.

Промяната на мярката е поискана от адвокатите, след като преди месец и половина магистратите оставиха за постоянно Асен зад решетките, тъй като има опасност да се укрие. Причината за искането на промяната на мярката е, че разследването е приключило и вече има повдигнато обвинение.

Утре се очаква да бъде представена и  автотехническата експертиза, която ще покаже с каква скорост се е движил Асен Гюрганчев . Според очевидец, който е карал до младежа, джипът "Тойота Рав 4" се е движела с около 50-60 км/час. Прокурорът Атанас Янков определи това като "несъобразена с пътните условия " скорост. Било е тъмно, а във фаталната вечер е валяло.

Според адвоката на младия водач, той е бил страшно паникьосан, спрял е след 30-40 метра и след това е продължил. Показанията на свидетеля обаче са в обратна посока. Той е категоричен , че шофьорът  на джипа дори не е натиснал спирачки. Самият Асен по-късно е признал пред приятелите си, че не е видял пешеходката.

Членът, по който е обвинен мледежът, предвижда от 3 до 15 години лишаване от свобода.