41-годишен арменец е обвинен за стрелбата срещу свой сънародник преди седмица. На 30 септември 39-годишният Тигран Бегиян търси помощ в болница "Света Каридат". Лекарите установяват пет огнестрелни рани и го изпращат в Университетската болница "Свети Георги". Тигран е прострелян в коленете и в китките. Веднага след това в Пловдив е проведена светкавична полицейска акция, при която са задържани четирима души. 

Екшънът се разиграва няколко часа по-рано в землището на Садово. Тигран отива с охрана на срещата с Васил Т., с когото имал стара вражда. Той наел няколко момчета, обещавайки им по 50 лева надница. Гардовете обаче озобщо не предполагали , че ще станат герои в уестърн и тръгнали с него. 

На мястото на срещата Васил Т. излязъл от автомобила, предупредил ги да не се месят, за да не пострадат и извадил пистолет. Произвел няколко бързи изстрела, целейки се в различни точки от тялото на Тигран. Той успял да се прикрие зад едно дърво, което спасило живота му. 

В последствие "гардовете" го открали до болницата. Простреляният първоначално отказал да дава обяснения, твърдял че е станала грешка и не помнел нищо. В последствие обаче казусът бил разплетен и виновникът задържан. Срещу него е образувано дело за  опит за убийство. Причината за стрелбата все още не е напълно изяснена.

И обвиняемият, и пострадалият са със статут на постоянно пребиваващи в страната ни чужденци. Предвиденото от закона наказание, за престъплението, в което Васил Т. е обвинен, е лишаване от свобода от десет до двадесет години. Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа, като предстои утре Окръжна прокуратура – Пловдив да поиска от Съда вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража”. Същият е бил осъждан през 2010 г. за хулиганство, като е изтърпял наказание „пробация”.

Разследването продължава.

TrafficNews.bg