Макларън поставиха рекорд в своята история с продадени 3340 автомобила през 2017 г. Приблизително две трети от тях бяха част от спортните серии на компанията от Уокинг. Всичките автомобили са ръчно сглобени във фабриката в Съри, Югоизточна Англия и изпращани до новите си собственици на някой от 30-те пазара за Макларън.

От производствения център на Макларън на ден излизат по 20 автомобила. Публикуваното от компанията видео дава по-ясна идея как се създава суперкола – от преди автомобилът да бъде боядисан до поставянето на двигателя и важните довършителни елементи.

Макларън се намират в натоварен период, след като обявиха своя амбициозен план да представят 18 нови или подобрени модела до 2025 година. Дотогава всеки един модел ще има включена форма на електрификация, пише Блиц. Инвестицията за тази задача е в размера на 1.2 млрд. паунда. Производствените нива ще нараснат с почти 75% до, грубо казано, 6000 броя автомобили годишно. През 2025 г. дилърствата на Макларън в цял свят ще достигнат 100.