Nissan представи концептуалния миниван Hyper Tourer. Това е третият модел от футуристичната линия Hyper, която включва още Hyper Adventure и Hyper Urban кросоувър. Всички те ще направят своя дебют на Japan Mobility Show, което започва следващата седмица в Токио.

Nissan Hyper Tourer има плъзгащи се врати без дръжки, колела с необичаен дизайн и диодна линия, опасваща купето. Вътре има плосък под с шарка, която имитира повърхността на вода, "плаващ" централен тунел и четири седалки. Предните могат да се въртят на 360 градуса - тоест да са обърнати назад, когато автопилотът поеме управлението, пише 24 часа.

Някои функции и дори навигацията на предния екран могат да се управляват от преносимия дисплей. Концепцията има и усъвършенстван изкуствен интелект, който следи мозъчните вълни, сърдечната честота, дишането и изпотяването на пътниците. Имайки предвид всичко това, той пуска подходящата музика и настройва осветлението в салона.

Интериорът е направен по-просторен благодарение на компактна твърда батерия. Nissan все още не е разкрил подробности за гамата и задвижването, но отбелязва, че концепцията има e-4orce изцяло електрическо задвижване, подобно на производствената Ariya. Hyper Tourer може да споделя "допълнителна" енергия за захранване на дома или офиса.