Mercedes-Benz продължава промоционалната кампания за „разсекретяване“ на следващото поколение S-Class W223. Този път автопроизводителят разпространи дизайнерска скица на екстериора, благодарение, на която можете да получите груба представа за външния му вид. 

"Esca" ще запази традиционните си пропорции - с дълъг капак, къс преден надвес и голямо междуосие. Но оформянето на каросерията е по-чисто и по-минимално от сегашния W222.

За това възприятие, наред с други неща, ще работят дръжките на издърпващите се врати - подобно на тези, използвани в електрическите превозни средства на Tesla и някои модели Land Rover. Те не са начертани на скицата, но се виждаха на камуфлирани работещи прототипи.

Досега подобни дръжки не са били използвани в мащабния Mercedes - компанията се придържа към традиционния дизайн на "естествено сцепление". Фаровете ще бъдат стеснени, решетката на радиатора ще бъде увеличена по площ, с триизмерни летви.

Планира се, че S-Class W223 ще бъде произведен във фабрика 56. Това е новото предприятие за сглобяване на автомобили на Daimler AG в Германия, което се нарича най-модерното в света. Тук ще бъдат изградени както S-класата, така и нейната суперлуксозна удължена версия на Maybach.

Купувачите ще могат да избират между четири дължини на междуосието и множество опции на двигателя. Те ще предлагат от 4-цилиндрови агрегати до V12 с двойно турбо зареждане и задвижване на всички колела.

Важно! В поколението W223 S-Class ще се произвежда само в седан и "лимузини" каросерии. Купе и кабриолет версиите ще влязат в историята, тяхната ниша ще бъде заета от обновените AMG GT и SL roadster.

S-Class W223 ще има няколко основни иновации, вкл. първата в света челна въздушна възглавница за пътници отзад и - по желание - напълно кормилно шаси. Колелата на предния и задния мост се въртят в противоположни посоки, при ниски скорости това решение обещава на огромна кола маневреност на малък автомобил.

Представянето на S-Class W223 ще се състои на 2 септември. Настоящият Mercedes-Benz S-Class W222 струва от 8 230 000 рубли в Русия. Този модел е в производство от 2012 г.

Снимка: Пресс-служба Mercedes-Benz