Снимки на тестови прототипи на Audi A7 вече на няколко пъти разпалиха фантазиите на феновете на марката, появявявайки се в медии в Западна Европа. Те доведоха до слухове и че моделът ще направи своя дебют още през тази година. Известно потвърждение за това може би е и фактът, че автомобилът беше заснет по улиците на Москва, като при това - без никакъв камуфлаж.

Заснетата машина е с германски номера, като единствено задните светлини са леко прикрити. Вижда се, че Audi A7 повтаря дизайна на новия флагман на марката A8, който бе представен по-рано тази година. Очакванията са двата модела да разчитат на еднакво задвижване и оборудване.

Според информациите, новото Audi A7 ще получи 3,0-литрови бензинови и дизелови мотори с 6 цилиндъра. Спортната версия S7 на свой ред ще разчита на 2,9-литровия турбомотор от Porsche Panamera с мощност 440 к.с. Освен това A7 ще наследи от флагмана A8 почти всички нови технологии – както мултимедийни, така и тези за безопасност и помощ на водача. Автомобилът вероятно ще бъде оборудван и със системата за полуавтономно придвижване, която дебютира именно при по-големия модел.

Премиерата на машината ще се състои по време на автосалона в Лос Анжелис през ноември. Продажите ще стартират през януари, а през март в Женева ще бъде представена версията S7, пише dnes.bg. В края на 2018 г. трябва да бъде готово и "напомпаното" Audi RS7, което ще получи хиридния агрегат на Porsche Panamera Turbo S E-hybrid.