Не всеки ден автомобилни гиганти от ранга на Mercedes ни показват снимки от тестовете на революционните си модели. Този път това се случи с първия изцяло електрически SUV автомобил на Mercedes – EQC, който се радва на световен интерес още преди самата си премиера.

Всъщност Mercedes дори започнаха да приемат поръчки за него още през септември 2017 година с първоначална вноска от 2 500 долара без продуктовата версия да е дори съвсем леко разкрита. Дебюта си на пазара пък електрическият EQC ще направи през 2019-а, пише novini.bg. Официално от конструктора разкриха още, че прототипите са приключили тестове в Северна Швеция на температури до -35 градуса по Целзий.

Още тестове предстоят и в Южна Европа и САЩ, всички от които са част от 500-те индивидуални теста, които новите автомобили трябва да преминат. От техническа гледна точка не знаем почти нищо за EQC, но въпреки това снимката ни предсказва какво да очакваме в бъдеще.

По-рано компанията от Щутгарт заяви, че моделът ще бъде оборудван с батерия, която ще издържа до 500 километра с едно зареждане (310 мили). Два електрически мотора пък ще създават обща мощност от 400 кс, а ускорението от 0 до 100 км/ч ще става за под пет секунди.