Базовата версия на модела CLS 350d ще се оборудва с 2.9-литров дизел с мощност 286 к.с. и максимален въртящ момент 600 Нм. Модификацията CLS 400d ще получи същия агрегат, но с 340 коня и 700 Нм.

 Трилитровият бензинов мотор на новия CLS ще развива 367 к.с. и 500 Нм. Благодарение на интегрирания стартер-генератор при интензивни ускорения максималният въртящ момент ще се увеличава за кратко до 750 Нм.

Върховата модификация CLS 53 AMG ще получи хибридно задвижване на базата на 3.0-литровия шестак със сумарна мощност 503 к.с. Купето с четири врати ще се оборудва с деветстепенна автоматична трансмисия, която ще задвижва задните, а срещу допълнително заплащане - и четирите колела.

Достъпното за модела оборудване включва светодиодни фарове с дължина на снопа 650 метра, 18-цолови джанти, мултимедия с 12.3-инчов екран и поддръжка на стандарта LTE, фоново осветление в салона и отворите на вентилационната система и цифров приборен панел. 

Новият CLS ще разполага с множество системи за безопасност, сред които активен круиз контрол, автопилот от второ равнище на автономност (колата може да ускорява, да спира и да поддържа движението в избрана лента самостоятелно), автоматично паркиране и функцията Pre-Safe Sound. В случай на неизбежен удар тя възпроизвежда кратък импулс от розов шум, който предотвратява оглушаване.