В България вече има Bugatti Chiron за 2,4 млн. евро преди облагане. Той е един от 500, които ще бъдат произведени за света. И за да е ясно всичко, собственикът му се похвали в Instagram профила си.

Собственик на ултра автомобила е Ваньо Алексиев. Името може и да не е сред най-тиражираните в публичното пространство, но това е човекът, собственик на една от най-големите спедиторски компании в страната – „Биомет”.

Той я основава през 1991 г., като в момента извършва почти всички видове транспорт – пътнически, товарен, международен, както и специализиран с хладилни камиони.

За Алексиев се знае, че е страстен почитател на автомобилите. В гаража му място имат Lamborghini Aventador и Bentley Bentayga, а вероятно е и Rolls-Royce – 2 броя. Но нищо не може да се мери с този черен Chiron с контрастиращ червен интериор.

Ще напомним, че въпросният Chiron се задвижва от 16-цилиндров двигател, генериращ ненормалните 1500 к.с. Те отиват към колелата посредством 7-степенна роботизирана трансмисия, пише vesti.bg. Скоростомерът е разграфен до 500 км/ч, но все още предстои да видим официално колко е способен да развие.