Десетки души са загинали при инцидента на магистрала край италианския град Генуа. Както съобщихме, мост, по който минава магистрала А10, се срина. Виадуктът е бил висок около 100 метра. В момента на падането му, както по него, така и по пътя отдолу е имало интензивно движение. Кадри от пристигналите линейки показват обезобразени тела. Снимка е запечатала камион спрял на метри от мястото където магистралата свършва на 100 метра във въздуха.

Изпратени на мястото спасители са открили тела на загинали. Към момента не се знае броят им, както и дали има оцелели при изключително тежкия инцидент.

Според пожарникари под развалините има "коли и хора" и се съобщава за изтичане на газ. Причината за инцидента не е ясна. Преди него времето в Генуа бе много лошо, пише Vesti.bg.

Местни медии изказват опасения, че може да има десетки жертви и ранени. La Repubblica описва района, върху който е паднал мостът, като гъсто населен.

На мястото са изпратени всички налични превозни средства на пожарната и бърза помощ.

Движението по моста "Моранди" винаги е много натоварено. Той играе важна роля за осъществяване на транспортните връзки с Франция и с летището на Генуа. Мостът е построен през 60-те години на миналия век и е ремонтиран многократно.