Броят на жертвите след срутването на мост в Генуа набъбна застрашително. След като първоначално бяха потвърдени 11 жертви, сега броят им скочи двойно.

"За съжаление мога да потвърдя, че 22 са загинали и че това число вероятно ще расте", обяви зам.-министърът на транспорта на Италия Едуардо Рикси.

Сред загиналите има и едно дете, пише kanal3.bg.

Малко по-късно вицепремиерът и министър на вътрешните работи Матео Салвини, пък обяви, че жертвите са още повече.

"За съжаление има около 30 загинали и много пострадали в тежко състояние", заяви Салвини.

По-рано днес се срути мостът "Моранди" на магистрала 10, която е ключова пътна артерия и свързва Италия с Франция. Десетки коли останаха затрупани под тоновете бетон, а срутването засегна и жилищни и офис сгради в близост.

Целият автомобилен трафик в района е блокиран, както и железопътното движение, свързано с главния град на област Лигурия. 

Все още не е ясна причината за срутването. По време на инцидента времето е било изключително лошо и според разкази на очевидци мостът е бил ударен от мълния.

Засега няма данни за самоличността на пострадалите, но от Министерството на външните работи предоставиха телефона на консулството в Милано, на което българските граждани могат да потърсят информация.

Не е ясна самоличността на загиналите в Генуа! МВнР обяви телефониБългарски граждани могат да потърсят информация по случая или да подадат сигнали в Генералното консулство в Милано

Министър-председателят Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма на колегата си Джузепе Конте. Същото направи и президентът Румен Радев в писмо до италианския държавен глава Серджо Матарела.

Кадри от хеликоптер показаха унищожителните мащаби на бедствието.