Германски турист се е загубил в района на Рилския манастир, но е бил спасен след успешна акция на хора от планинската спасителна служба в Благоевград. Туристът предприема преход от Рилски Езера към Рилски манастир, но при слизането в района на Додов връх загубва пътеката и се оказва в пресечен терен и стръмните улеи при изворите на река Друшлявица. Няколко часа се лута в района и успява да излезе на билото на десния бряг на реката където има сигнал на мобилните оператори .Подава сигнал на тел 112,че е мокър след превалялия дъжд в района и не може да намери пътека надолу...

В 19:15ч. към туриста тръгват спасителите от отряда - Георги В. Ботев, Захари Петров, Павел Тодоров и Георги Лукарски. В 21:50 след изкачване по Дългия Рид е открит на 2050 метра надморска височина под Додов връх в добро общо състояние. След като е прегледан ,на човека са дадени сухи дрехи, осветително тяло, вода и храна Съпроводен е до Рилски Манастир, където в 23:45 е настанен в хотел.

Бил е с неподходяща екипировка и недобро оборудване за подобен преход - ниски маратонки, летни дънки, памучен суичър, липса на осветление, липса на навигация, липса на резервна батерия ,телефон с батерия 8 процента. Спасителите напомнят на всички желаещи да посетят този район, че маркировката там е "виртуална". Наземната се състои от няколко табели закачени в началото на маршрута и една две самотно висящи в "джунглата". Тревата и копривата на места е висока над 1,5 метра а всичко е обрасло в тръни и храсти.