Три месеца след сблъсъците между две ромски фамилии в карловското село Розино, там ще бъде открита полицейска приемна. Тя е изградена със средства на община Карлово след решение на Общинския съвет и се намира в най- горещата точка на селото - там , където най- често има конфликти. Директорът на Областната дирекция на МВР - Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев на 26 септември ще открие приемната заедно с представители на местната власт. Розино е най- голямото населено място в община Карлово, а заради концентрацията на ромско население, там често се стига до сблъсъци и масови побоища. 

В края на юни при сблъсък между две ромски фамилии в карловското село Розино прерасна в масов бой. 35 души бяха арестувани. В махалата е имало стрелба, хвърляни са камъни и е имало заплахи с хладни оръжия. При боя пострадаха шестима. В част от домовете бе потрошена покъщнината.

През годините конфликтите между двата враждуващи клана Сребреви и Скендерови избухват спорадично, имало е и жертви. 

След сблъсъците, жители на Розино организираха подписка с настояване размирните фамилии да бъдат изгонени от селото. "Постоянно получаваме заплахи. Организирахме и подписка. Искаме тези фамилии да бъдат изселени. Страхуваме се. Децата ни не могат да ходят спокойно на училище”, споделиха жители на Розино, които след бунтовете излязоха на протест, за да настояват за повече ред и сигурност в ромската махала. 

Новата приемна ще бъде отворена всеки ден, като там ще дежурят полицейски служители от РПУ -  Карлово. Ръководството на дирекцията и местната полиция се надяват съоръжението и полицейското присъствие да респектират враждуващите фамилии, а при напрежение своевременно да се реагира бързо и адекватно. 

Жителите на Розино и ромската фамилия Ескендерови на нож - искат изселването имРомите отказват да напуснат селото, част от тях имали законно придобити къщи