Жена-командир на полет успя да се ориентира в най-трудните атмосферни условия и умело приземи Боинг, въпреки силния страничен вятър. Кацането се проведе на летището на британския град Бристол по време на тежка буря. Шокиращите кадри бяха публикувани от местни медии. От тях може да се види как лайтерът пада почти перпендикулярно на пистата, машината се мята от една страна на друга при поривите на вятъра. Пилотът обаче успява да се ориентира в толкова трудните условия и почти идеално се приземява, гладко подравнявайки самолета, след докосването на пистата на земята. По-късно се оказа, че 35-годишната Бренда Рипсам Васинк е командвала Боинга на TUI Airways.

Тя работила в компанията от 13 години, а е заемала длъжността командир на полети от миналата година, пише Блиц. Благодарение на нейния професионализъм беше възможно да се избегнат възможни тежки последици или извънредна ситуация, тъй като вятърът можел да доведе до непредсказуеми последици при кацане. Видеото събра повече от половин милион прегледа и почти всички коментатори се възхищаваха на уменията на пилота. Имаше обаче и скептици, които не откриха нищо необикновено или героично в действията на екипажа.

"Това е нормална практика - приземяването при страничен вятър се учи от всички пилоти. Да, ъгълът на атака е голям, но това не е необичайно", пише един от тях. Други предполагат, че в този случай автоматизацията е работила или поне е помогнала на пилотите, така че не е изненадващо да има такава ефектна маневра. Има и такива, които дори смятат, че кацането в буря е ненужен риск. Все пак повечето потребители отбелязаха компетентните действия на пилота.