Полицейска операция се провежда във Виена след стрелба в центъра на града, съобщи "Билд". Инцидентът е станал около 13:30 часа местно време. От полицията на австрийската столица съобщават в профила си в Туитър, че двама души са открити с огнестрелни рани. Единият е загинал, а другият е тежко ранен, посочва oe24.at, цитирани от 24часа.

На място са пристигнали медицински екипи. Издирват двама стрелци. Все още не са ясни мотивите им. Те са уцелили жертвите в главата. Произвели са 5 изстрела. Открили са огъня от "Фигелмюлер" - ресторант, определян като дома на шницела във Виена, намиращ се в историческия център на града. По-рано бе съобщено за един нападател.

Според полицията няма опасност за минувачите. Органите на реда са с каски и бронирани жилетки. В операцията е включен и полицейски хеликоптер, посочва vienna.at. Движението на автобусите по линия 3А в посока "Шотенринг" е спряно.

"Когато отворих прозореца, видях, че навсякъде има полиция, а един хеликоптер кръжи във въздуха. Ситуацията е хаос", разказва свидетел на полицейската операция пред heute.at.

След като са се чули изстрелите, минувачите по "Бекерщрасе" започнали да крещят "Има стрелба! Има стрелба!". Според някои издания жертвите и извършителите са се познавали. Те са хапвали заедно в ресторант в района, преди ситуацията да ескалира.

На този момент версията за тероризъм е малко вероятна.