Втора бомба е намерена в лондонското метро на станция "Парсън Грийс". Властите потвърдиха, че става дума за терористичен акт. Понастоящем полицията деактивира откритото устройство, съобщава Daily Express.

Около 50 пожарникари са на мястото на експлозията. Очевидци съобщават, че ситуацията в Парсънс Грийн се е стабилизирала - паниката, възникнала непосредствено след инцидента, постепенно утихва. Поне 20 души са ранени при взрива, който стана тази сутрин. Вътре във вагона гръмна бял пластмасов контейнер с неизвестно съдържание.

Част от пътниците бяха изгорени по лицето и ръцете. За починали не се съобщава. Тереза Мей свика извънредно заседание на комитета Cobra във връзка с терористичния акт в лондонското метро.

По-рано днес редица пътници бяха ранени при експлозия във влак в Лондон. Огнена топка е оставила няколко души с изгаряния по лицето, а други се борят за живота си, съобщи Блиц, цитирайки DailyMail. Инцидентът станал на метростанцията Парсънс Грийн, Южен Лондон.  На снимките се вижда горяща пластмасова кофа, поставена в найлонов плик. Свидетели твърдят в социалните медии, че хората "крещели и бягали от влака".

Сигналът е подаден в полицията в 08,21 ч. тази сутрин. Пътници на метрото по District Line съобщават за паника и хаос след взрив на станцията. Избухнал е пожар. Според очевидец, един е пострадал. Той е получил изгаряния по лицето. Друг казва за множество ранени, „които се изгорили наистина зле”. Купе на влакчето се напълнило с дим и хората били евакуирани на платформата на Parsons Green. На присъстващите им било казано да си тръгнат още преди евакуацията на мотрисата, предава "Новини Лондон".