Ралф Сундберг, който през лятото изрита в главата и счупи челюстта на българската камериерка Дияна Петкова във фоайето на хотел в Слънчев бряг, бе застигнат от частична справедливост в родината си.

54-годишният скандинавец се прибра в Швеция в края на септември, плащайки глоба от 4500 лева и отървавайки затвор от три години у нас, но работодателите му го уволниха.

Сундберг вече не е общ работник във фабриката за мляко и млечни продукти в шведското градче Шьопинг. Агресорът е бил уволнен от работа още преди да се прибере в родината си, а от фабриката за мляко в 18-хилядното градче са използвали като мотив за изгонването срамната му изцепка в страната ни, съобщава fakti.bg.

"Сега Ралф е безработен и трудно ще си намери работа в град Шьопинг. Тук всички са наясно какво е извършил в България, грозният инцидент в Слънчев бряг получи шумен отзвук в Швеция. Повярвайте ми, Ралф Сундберг много трудно ще изчисти опетнената си репутация и тя няма да му бъде от полза при намирането на нова работа", коментира журналистът Томас Линдстрьом от регионалния вестник "Кьолстаон".