Последен планиран кралски ангажимент за британския принц Хари, след като кралица Елизабет Втора прояви разбиране към желанието му да промени ролята си. Херцогът на Съсекс присъства на спортно събитие. Той беше домакин на тегленето на жребия в Бъкингамския дворец за Световната купа на лигата по ръгби за следващата година, съобщава Ройтерс.

Съпругата на Хари Меган вече е в Канада със сина им Арчи. Така херцозите на Съсекс ще навлязат в "преходен период" към новите си роли в двореца. Миналата седмица те обявиха, че скат да се оттеглят от ангажиментите си в кралското семейство, да прекарват повече време в Северна Америка и да станат финансово независими.

Какво реши кралица Елизабет II за съдбата на Хари и Меган?Уважаваме решението на херцозите на Съсекс, съобщи Нейно Величество

Кралица Елизабет II излезе с официално изявление за съдбата на внука си принц Хари и съпругата му Меган. В него тя съобщи, че цялото кралско семейство уважава избора на Хари и Меган. На срещата присъстваха Хари, Уилям и баща им Чарлз. Тримата принцове си тръгнаха от нея в отделни автомобили.

Принц Хари има насрочени редица срещи във Великобритания, затова не е ясно кога ще се присъедини към съпругата си в Канада.

Скарани ли са принцовете Хари и Уилям?Преди броени дни херцогът на Съсекс официално се дистанцира от кралското семейство