Преди кризисната среща, която ще се проведе на 13 януари в Бъкингамския дворец, принцовете Хари и Уилям направиха официално изявление, с което отричат слуховете за несъгласие помежду им, предаде БГНЕС.

Близки от детството си, Уилям и Хари се отдалечиха един от друг през последните няколко месеца. Поне това предполагат много източници в британските медии.

През май 2019 г. някои от тях твърдяха, че двамата братя не са се виждали от месеци. Несъгласие между Меган Маркъл и Кейт Мидълтън, както и една нещастна фраза от Уилям преди сватбата на малкия му брат, бяха в основата на тази непримирима кавга, сочеха медии на Острова. Херцогът на Кеймбридж бил посъветвал брат си да изчака, преди да се обвърже с бившата американска актриса.

Принц Хари и Меган напускат кралското семействоДвойката обяви, че ще търси финансова независимост от кралския двор

На 8 януари принц Хари официално се дистанцира от кралското семейство, обявявайки в съвместно изявление със съпругата си, че желае да получи финансова независимост и да се откаже от ангажиментите си като старши член на фамилията. Изненадващото съобщение e наранило по-големия му брат, твърдяха таблоиди. Херцогът на Кеймбридж обаче никога не е бил казал тези неща.

Преди кризисната среща, свикана от кралица Елизабет, за да обсъди бъдещето на Меган и Хари, двамата братя излязоха с изявление, за да разсеят слуховете за несъгласие.

"Въпреки ясните опровержения, британски вестник спекулира за отношенията между херцога на Съсекс и херцога на Кеймбридж. За братя, които са дълбоко загрижени за проблемите на психическото здраве, това използване на взривоопасен език е обидно и потенциално опасно", се казва в писмено изявление, разпространено от двамата синове на принц Чарлз.