Френският сериен убиец Мишел Фурнире, убил най-малко осем момичета или млади жени между 1987 и 2001 г., е починал на 79 години, казват служители на затвора. Той е починал в защитеното отделение на болница в Париж, съобщи прокурорът.

Носещ прозвището "Огърът на Ардените", серийният изнасилвач излежаваше две доживотни присъди за отвличанията и убийствата. Съпругата му Моник Оливие също е затворник с доживотна присъда за съучастие.

Фурнире е затворен зад решетките през 2008 г., след като е осъден за убийствата на момичета и млади жени. През 2018 г. той получи втора доживотна присъда за убийството на спътник на мафиот. Той също така признал за няколко други убийства, включително за убийството на британската студентка Джоана Париш. Жертвите на Фурнире - повечето от които и изнасилени - били на възраст между 12 и 30 години.

Вестник "Le Parisien" съобщава, че Фурнирет е страдал от сърдечно заболяване и болест на Алцхаймер и че лекарите са го поставили в изкуствена кома. Започнало е разследване на смъртта му.

За първи път Фурнирет бил осъден за сексуално престъпление на 25-годишна възраст, когато получил 8-месечна условна присъда за нападение над момиче в родните му Ардени. През 1984 г. той е затворен за нападение срещу друга млада жена и по време на престоя си в затвора, той започва кореспонденция със съпругата му Оливие. Според прокурорите тя се съгласила да му помогне да намира млади жертви, ако в замяна той убие съпруга ѝ. Едва два месеца след освобождаването му от затвора пред 1987 г.,  те извършили първото си съвместно престъпление.