Нивото на река Сена в Париж продължава да се покачва до критични, но не и рекордни стойности след проливните дъждове във Франция. Като предпазна мярка парижките власти затвориха няколко тунела, паркове и приземния етаж на музея "Лувър". Затворени са пътища по бреговете на Сена, както и някои гари покрай реката, но като цяло тези мерки не създават сериозни проблеми в "града на светлините".

Доста по-сложна е обстановката извън столицата. Извънредно силните валежи доведоха до спиране на тока и наложиха евакуирането на около 400 души. Пороите причиниха значителни щети в предградията. Те ще се отразят зле и на фирмите, които предлагат плаване с корабче по Сена, тъй като движението по реката за момента е напълно забранено.

Според Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) наводненията по поречието на реките Сена и Лоара през 2016 г. са имали негативен икономически ефект, възлизащ на 1,42 милиарда евро. Изчисленията показват, че бедствие, сравнимо с голямото наводнение от 1910 г., когато нивото на Сена достигнало рекордните 8,62 метра, би причинило щети на стойност между 3 и 30 милиарда евро, отбелязва Асошиейтед Прес, цитирана от dnes.bg.