В интернет изтекоха снимки на двамата простреляни пред ресторант "Фигелмюлер" във Виена. Единият мъж е загинал, а вторият е в много тежко състояние и е откаран в болница, където лекари се борят за живота му. 

Припомняме, че нападението бе извършено около 13:30 часа /местно време/ в историческия център на Виена. Полицията издирва стрелеца. Целият район е блокиран от спецслужители с бронежилетки. В операцията е включен и полицейски хеликоптер, посочва vienna.at. Движението на автобусите в посока "Шотенринг" е спряно.

Според полицията става дима за криминално деяние, което няма общо с терористични групи. Има разнопосочна информация за това колко изстрела са произведени, като според някои от гражданите става дума за около 5. Нападателят е избягал с автомобил. 

"Когато отворих прозореца, видях, че навсякъде има полиция, а един хеликоптер кръжи във въздуха. Ситуацията е хаос", разказва свидетел на полицейската операция пред heute.at.

След като са се чули изстрелите, минувачите по "Бекерщрасе" започнали да крещят "Има стрелба! Има стрелба!". Според някои издания жертвите и извършителят се познавали. Те са хапвали заедно в ресторант в района, преди ситуацията да ескалира.